ISO 22000
Системи менеджменту безпеки харчових продуктів - вимоги до всіх організацій в ланцюзі виробництва і споживання харчових продуктів.
Стандарт встановлює вимоги до систем менеджменту безпеки харчових продуктів для організацій, яким в ланцюгу створення і виробництва харчової продукції необхідно продемонструвати свою здатність контролювати небезпеки і управляти пов'язаними з ними ризиками для забезпечення споживачів безпечними харчовими продуктами. Він застосуємо до всіх організацій, незалежно від їх розміру, які беруть участь у всій або будь-якої частини продуктового ланцюга.
ISO 22000 встановлює вимоги, що дозволяють організації:
- Забезпечити розробку та ефективне функціонування системи менеджменту безпеки харчової продукції, спрямованої на виробництво безпечних для споживачів продуктів харчування;
- Демонструвати відповідності чинним законом і нормативним вимогам з безпеки харчових продуктів всім зацікавленим сторонам;
- Здійснювати оцінку та аналіз вимог замовника з метою підвищення його задоволеності, а також самостійного декларування відповідності вимогам ISO 22000 або сертифікації своєї системи менеджменту безпеки харчової продукції в незалежній організації.